Program online de recuperare

Vindecat de Dependență

Dacă ai o dependență, o adicție, un viciu, un obicei dăunător, sau cum vrei să îi mai spui, care îți fură sănătatea, timpul, banii, relația cu cei dragi și relația cu tine însuți, acest program te va ajuta să îți recapeți libertatea și să nu te mai întorci niciodată înapoi.

Vezi mai jos webinarul în care am prezentat pe larg Programul Vindecat de Dependență

Apasă pe butonul de mai jos și programează-te pentru o întâlnire 1 la 1 în care să îți cunosc povestea și să vedem cum poți intra și tu în Programul Vindecat de Dependență.

Prima ediție va avea disponibile doar 12 locuri

De fiecare dată, după ce termini doza de dependență, îți spui că va fi ultima oară. Dar când vine dorința intensă, nu mai ai nicio putere să-i reziști și o faci din nou...

Cu trecerea timpului, plăcerea obținută din acel obicei începe să scadă, dar dorința, nu doar că nu scade, dar crește și mai mult.

Dacă, la început, consumai odată pe zi și era suficient, acum ocaziile s-au înmulțit și ajungi de te gândești mai mereu când va fi următoarea doză.

În felul acesta, parazitul începe să îți mănânce tot mai mult din energie, sănătate, bucurie, bani, timp, stima de sine, dragostea pentru cei dragi, și simți că nu mai poți trăi viața pe care o dorești. Parcă nu mai ești tu și o forță mai mare decât tine te guvernează.

 

paul pe camp verde magnet
41294794_10215432578078875_3212432729052282880_o

Tic-tac, tic-tac... Timpul trece repede!

Cea mai mare păcăleală este că îți spui că MAI E TIMP. ”Doar de data asta.” ”Mă las de la 1 Ianuarie.” ”E ultima țigară, ultimul pahar…” ”Să termine copiii școala și o să am grijă și de mine apoi.” etc.

Crezi că poți continua la fel și speri că nu ți se va întâmpla nimic rău. Celorlalți da, dar nu ție… până când o pățești și este prea târziu.

Invitația mea pentru tine este ca, de astăzi, să începi un proces de recuperare care să te ajute să găsești o sursă mai bună pentru nevoile tale iar dependența să dispară de la sine.

 Există multe surse sănătoase de plăcere și fericire, pe care încă nu le-ai descoperit și nu le-ai accesat. Ele te pot ajuta să renunți la ciclul nebunesc în care te afli în prezent.

Povestea mea

La 21 ani, de când mă trezeam și până mă culcam, alergam continuu de la o dependență la alta.

Deși am crescut într-un mediu creștin, cu părinți devotați, faptul că am schimbat de mai multe ori locuința și școala în timpul copilăriei și adolescenței timpurii, având prea puține relații sociale cu cei de vârsta mea, m-a făcut să caut după ceva mai mult.

Asta nu e rău. E normal ca, atunci când te simți singur sau plictisit, să cauți ceva care să îți satisfacă acele nevoi.

Problema este că dai peste anumite soluții care nu sunt în totalitate benefice.

Dependența îți promite, la început, multă plăcere, dar, cu timpul, începe să schimbe acea plăcere cu unul sau mai multe efecte secundare negative.

Când ajungi să îți dai seama, deja ești prins în lanțuri.

Așa se face că, la 21 de ani, devenisem dependent de jocuri pe calculator (8-10 ore pe zi), pornografie, dulciuri (foarte multe; consumam undeva la 5 ciocolate pe zi plus alte dulciuri; mergeam la Metro și umpleam un cărucior plin numai cu dulciuri), fast food (mâncam aproape doar pizza și kebab), sucuri carbogazoase, eram super obsedat de echipa de fotbal unde locuisem în Italia (Fiorentina; citeam toate știrile, undeva la 15-20 pe zi, și urmăream toate meciurile; am fost și pe stadion la meciuri împotriva echipelor precum: Bayern Munchen, Liverpool, AC Milan, Inter Milan, Juventus, Napoli, etc.), un anturaj nepotrivit, și altele…

Practic, prin tot ce făceam, încercam să-mi umplu golul interior după sens și împlinire.

Dar, cu cât încercam mai mult, cu atât golul devenea și mai mare. Așa că, într-o zi, sătul de această nebunie, mi-am spus că mai am doar 2 opțiuni, să renunț sau să fac o mare revoluție.

Am ales să fac o revoluție. Din momentul acela, am început să dau afară din viața mea toate dependențele pe care le adunasem în ultimii ani. Unele le-am eliminat imediat, altele mi-au necesitat mai mult timp.

Ulterior am înțeles că nu e suficient doar să fii abstinent, doar să te abții. Dacă nu găsești o nouă perspectivă asupra propriei vieți, mai devreme sau mai târziu, te vei întoarce înapoi. Așa că am început căutările care m-au dus astăzi în punctul în care am dat drumul la primul program complex online de vindecare a dependențelor.

După 10 ani de școli, facultăți, cursuri, cărți, documentare, podcasturi, etc., după ce am ajutat, împreună cu colegii mei, peste 10.000 de oameni să capete o nouă perspectivă asupra propriei sănătăți și propriei vieți, vin înaintea ta cu invitația să nu mai amâni și să accepți să primești ajutor în lupta cu dependențele din viața ta.

 

morning, sunrise, woman
man, nature, viewpoint
sunflowers, field, woman

Ce presupune, practic, programul Vindecat de Dependență

Te invit într-o călătorie de 3 luni în care să umpli golul interior cu o nouă perspectivă care să te ajute să vindeci dependența

Nu există un scop unic pentru toată lumea. Fiecare are propriile căutări în viață. Dar, cu siguranță, fiecare trăiește cu potențialul de a împlini un scop măreț. Din păcate, ne lăsăm păcăliți, viața trece repede și, la final, regretăm că am fi putut face mult mai mult.

Programul Vindecat de Dependența cuprinde 7 etape.

1. Evaluarea situației în care te afli

2. Înțelegerea psihicului și a mecanismelor dependenței

3. Ținerea unei evidențe și analiza cauzelor
4. Implementarea unui Hobby/vis
5.
 Echilibrarea stilului de viață
6. Vegherea
 continuă și 

angajamentul de responsabilitate
7. Prețuirea libertății

 

În fiecare etapă, vor fi exerciții practice de făcut. Cu cât vei face mai multe dintre ele, cu atât șansele să vindeci dependența vor crește. Va trebui să scrii exercițiile și să mi le dai ca să îți ofer feedback la ele. Acestea nu îți vor lua mai mult de 30 de minute pe zi (în medie).

Vom forma o grupă de suport, de 12 persoane, în care ne vom sprijini reciproc. Ne vom vedea în fiecare săptămână, pe Zoom, marțea, de la ora 19:00, timp de 60-90 de minute.

De asemenea, vom avea și un grup de WhatsApp în care vom putea comunica în fiecare zi.

Pentru acest program, vei avea nevoie de: un telefon/lapop, acces la internet, un carnețel, un pix, și dorința de a face o schimbare. Acestea vor fi suficiente. 

Prima ediție va avea disponibile doar 12 locuri

Cine sunt eu?

Numele meu este Paul Dobrescu și, în ultimii 10 ani, am lucrat în domeniul sănătății omului, întâi ca Asistent Medical, apoi ca și Kinetoterapeut, iar acum ca absolvent al Facultății de Psihologie.

În 2014 am început să lucrez la Fundația Umanitară Dr. Luca, filiala Centrul de Sănătate Podiș, unde scopul primar a fost acela de a educa oamenii în privința sănătății lor fizice, psihice și spirituale.

Timp de 9 ani de zile, împreună cu colegii mei, am încercat să asimilez corect, și să trăiesc principiile de sănătate, ca să pot să fiu un bun exemplu și o influență pozitivă pentru cei care ne călcau pragul și aveau nevoie de ajutorul nostru.

Primul pas, a fost să îi ajutăm pe oameni în privința sănătății fizice. Dacă te dor mereu genunchii sau spatele, este greu să te concentrezi la alte lucruri.

Al doilea pas, a fost să ajutăm oamenii să conștientizeze că alegerile lor produc consecințe, fie pozitive fie negative. Ceea ce se întâmplă în mintea noastră, va ieși afară și va contura propria realitate. De aceea, este foarte important să îți construiești corect gândurile. Am realizat că degeaba fac oamenii schimbări în exterior dacă nu își schimbă gândirea. 

Am tot încercat să ofer sfaturi bune dar am văzut că prindeau ca nuca în perete. Ceva nu era în regulă. Așa că, pe fondul cercetărilor mele privind dependențele și motivat de dorința de a-i înțelege pe oameni și a-i putea să-i ajut cât mai bine, am urmat calea Psihologiei.

Însă, pasul cel mai important, al treilea, a fost accentul pe spiritualitate (rugăciune, meditație, muzică, citirea literaturii spirituale, practicarea valorilor și principiilor morale).

Orice om este responsabil, față de sine însuși măcar, să își dezvolte și să întrețină aceste trei aspecte: sănătatea fizică, psihică și spirituală. Dacă trăiești pe pilot automat, în stilul ”ce-o fi o fi”, vei pierde controlul sau te vei învârti în cerc toată viața.

De asta am ajuns în punctul acesta! Ca să te ajut, deoarece dependențele și improvizațiile mi-au mâncat energia, timpul, banii, devotamentul, voința, disciplina, stima de sine, afecțiunea pentru cei dragi și sănătatea.

 

Ce vei învăța în Programul Vindecat de Dependență

Iata cele mai importante beneficii pe care le vei avea dacă te înscrii:

Prima ediție va avea disponibile doar 12 locuri

Cuprinsul Programului Vindecat de Dependență

Momentan, aceasta e prima ediție și pot fi modificări dar, în mare, aceasta va fi călătoria.

Timp de lucru: 2 săptămâni 

 • Detalii organizatorice
 • Conștientizarea unui nou început: exercițiul 5 minute
 • Teoria privind strategia abordării unei dependențe
 • Parcurgerea întrebărilor despre autocunoaștere
 • Realizarea inventarului ”mâniei”
 • Testul traumelor
 • Prioritizarea Obiectivelor (Roata Vieții)
 • Q&A

Timp de lucru: 2 săptămâni

 • Noțiuni elementare de fiziologie a creierului
 • Noțiuni elementare despre psihic din terapia cognitiv-comportamentală
 • Noțiuni elementare despre fiziologia dependenței
 • Exerciții de test
 • Q&A

Timp de lucru:  2 săptămâni

 • Contabilizarea dependenței
 • Conceperea jurnalului personal
 • Popularea jurnalului
 • Q&A

Timp de lucru: 1 săptămână

 • Cercetarea hobby-urilor
 • Alegerea unui domeniu
 • Alegerea unui hobby/pasiune
 • Definirea hobby-ului
 • Încadrarea hobby-ului în jurnal
 • Q&A

Timp de lucru: 4 săptămâni

 • Echilibrarea stilului de viață prin implementarea programului NEW START
 • Alegerea nivelului alimentar
 • Stabilirea cantității de exercițiu fizic
 • Implementarea Hidroterapiei
 • Stabilirea timpului petrecut în aer liber
 • Controlul cantității în fiecare domeniu
 • Echilibrarea programului de somn și odihnă
 • Cercetarea și alegerea unui program spiritual de urmat
 • Q&A

Timp de lucru: 1 săptămână

 • Implementarea conceptului de veghere
 • Alegerea unui angajament și hotărârea destinului dependenței
 • Redactarea angajamentului
 • Semnarea angajamentului
 • Afișarea angajamentului
 • Respectarea angajamentului
 • Q&A

Timp de lucru: de-acum înainte… toată viața…

 • Înțelegerea libertății
 • Acceptarea libertății
 • Practicarea libertății
 • Q&A

BONUS

Pe lângă tot ce ți-am prezentat mai sus, îți voi oferi și următoarele 2 bonusuri:

O ședință individuală cu mine când vei avea nevoie!

Dacă va fi necesar, vei avea posibilitatea să lucrăm și 1 la 1.
Exercițiile din program sunt însă bine explicate, ușor de înțeles și foarte eficiente.


Un webinar cu un invitat surpriză (+Q&A la sfârșit)

Când vine vorba de dependențe, e cel mai greu să deschizi gura. De cele mai multe ori, te acoperă un val de rușine. Voi invita însă pe cineva care ne va vorbi din propria experiență, cum a fost să treacă pe acolo și cum a reușit să schimbe perspectiva.

Prima ediție va avea disponibile doar 12 locuri

Ce pierzi dacă nu te înscrii în Programul Vindecat de Dependență

În general, caracteristica de bază a unui dependent este amânarea. O altă caracteristică, este frica. Cum dependența este una din puținele lucruri care mai oferă plăcere și satisfacție, îți este frică că, dacă n-o vei mai avea, viața va fi tristă și nu vei mai avea niciun sens. Cea mai mare minciună pe care o crezi, este că dependența e mai puternică decât tine și n-o să te poți schimba dacă intri în Program. Îți recomand să crezi și să speri că se poate. Însă, nu rămâne doar la sperat. Ia acum decizia de a schimba direcția.

Ce pierzi deci dacă nu te înscrii acum?

 • Pierzi a cine știe câta ocazie în care decizi să nu faci ceea ce ți-ai dori;
 • Pierzi cel mai mic preț pe care îl va avea vreodată programul acesta (fiind la prima ediție;
 • Pierzi entuziasmul și speranța care au apărut în inima ta prin această oportunitate.
 • Pierzi timp prețios pe care ai putea să-l folosești unde contează cu adevărat.
 • Pierzi sănătatea pe care ți-o fură dependența.
 • Pierzi încă o bătălie care se dă în fiecare zi pentru binele tău sau pentru distrugerea ta
 • Pierzi posibilitatea de a-ți reînvia curajul, voința, dorința și puterea
 • Pierzi ajutorul altor persoane care te pot ajuta

Studiu de Caz - Vindecat de Droguri

Prima ediție va avea disponibile doar 12 locuri

Contact

Dacă ai intrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit pe această pagină, te invit să mă contactezi și îți voi răspunde cu mare plăcere.